Roodenburgerstraat 6

LEIDEN

€ 1.250.000,- k.k.
Terug naar overzicht
Omschrijving
'UW EIGEN PARK ALS ACHTERTUIN' . 

In één woord: Uniek! Op het eerste gezicht is niet te zien wat er achter de gevel van dit fraaie woonhuis verscholen ligt. Altijd al gedroomd van een park als achtertuin? Wij mogen u dan ook blij maken met een gigantische tuin van maar liefst 1000 m² dat is voorzien van diverse fruitbomen (w.o. drie perenbomen, een kersenboom, een walnotenboom, een appelboom en verschillende pruimenbomen). Maar dat niet alleen! Diverse bessenstruiken alsook diverse druivenstruiken en enkele grote bomen waaronder een beuk, een Canadese es of een prachtige Magnolia zijn er in de tuin te vinden. Het unieke van deze tuin is dat het verscholen ligt tussen de huizenblokken van de Wasstraat, de Roodenburgerstraat en de Cronesteinkade. Midden in de geliefde Burgemeesterswijk. Volop rust en privacy. Een verscholen parel.

Het leuke is dat u daar ook nog eens een héél leuk huis bij krijgt. Dit huis valt onder een 'blok van 4 huizen' dat omstreeks 1905 is gebouwd (zie de oude foto's in de fotoreeks). In die tijd één van de eerste herenhuizen die in deze geliefde wijk gebouwd werden. Deze huizen kenmerken zich door de grote hoge ramen en hoge plafonds. Diverse authentieke details waaronder stucwerkplafonds, gekrulde trapleuningen en originele vestibule in de hal, zijn dan ook nog steeds aanwezig in de woning.

Mocht u met het idee spelen om een gastenverblijf, atelier of kantoor in de tuin te willen realiseren dan biedt het bestemmingsplan daar ook zeker ruimte toe. Via een eigen zij-ingang/ achterom vanuit de Cronesteinkade is het perceel ook te betreden. In de fotobijlage is een screenshot van het bestemmingsplan ingevoegd, waarin u op de plankaart kunt zien dat deze bestemming ook ingetekend is in een gedeelte van de tuin. Op onze site kunt u het actuele bestemmingsplan + plankaart en legenda downloaden.

Om een hele goede indruk te krijgen van deze unieke locatie kunt u naast de uitgebreide fotoreeks, ook de videopresentatie (zie onder) en 360 graden foto's bekijken. Uiteraard nodigen wij u van harte uit om dit unieke plekje in het echt te komen aanschouwen.Indeling
Aan de straatzijde van de Roodenburgerstraat bevindt zich de voordeur. Nog even omhoog kijkend, voordat u naar binnen gaat, ziet u nog diverse leuke stijlkenmerken van de authentieke bouw. Mooie halfronde togen boven de raampartijen alsook de 2 'torentjes' die oorspronkelijk verbonden waren met de 'torentjes' van de buren. Diverse andere originele details zijn (helaas) verdwenen maar de authentieke voordeur heeft men gelukkig weten te behouden.
Direct bij binnenkomst zijn de vele rijke stijlkenmerken ook nog zichtbaar gebleven. De hal met authentieke vestibule deuren alsook de originele stucwerkplafond, verwelkomen u in dit heerlijk lichte huis. In 2005 heeft dit huis een grootscheepse verbouwing ondergaan. Dit is dan ook al direct te zien in de vernieuwde meterkast. Daar waar nodig is de elektrische installatie in huis vernieuwd en is er een uitgebreide meterkast geplaatst (10 groepen + 3 aardlekschakelaars). Zo is er nog veel meer gedaan maar daar wijzen wij u in deze beschrijving zeker nog op.
Via de vestibule is de diepe gang te betreden alwaar de trap naar de 1e etage direct aan de rechterzijde bevindt. Na de trapkast te zijn gepasseerd, bevindt zich aan de rechterzijde de ruime, zeer verzorgde toiletruimte. Direct aan de linkerzijde in de hal is de deur naar de woonkamer en rechtdoor een doorgang naar de keuken.

We nemen de deur naar de woonkamer.
Een grote straal licht komt ons tegemoet. Zowel vanaf de voorzijde door de hoge ramen alsook vanuit de achterzijde door de viertal grote hoge deuren die naar de tuin gericht zijn. U betreedt een kamer waar het altijd lekker licht is en het uitzicht dat deze kamer heeft op de tuin, zal u nooit vervelen. Nu pas zult u echt ervaren dat u aan een park woont. Heel veel licht en volop groen waarop u uitkijkt. Waanzinnig mooi! De woonkamer is voorzien van open haard voorzien van een klassieke natuurstenen schouw. De haard is geheel vernieuwd en voorzien van een dubbelwandige RVS stookkanaal dat doorloopt tot de nok van het huis. Onbezorgd stoken. Wanneer u verder kijkt ziet u het geheel vernieuwde stucwerk plafond voorzien van een subtiele lijst. Uw oog zal ook zeker vallen op de klassieke hardhouten vloer dat is voorzien van een band en enkele bies. Oorspronkelijk zal een soortgelijke vloer zeker in dit huis gelegen hebben. van oudsher heeft in deze woonkamer zeer zeker een en-suite schuifseparatie gezeten hebben echter is deze ooit (niet door de huidige eigenaren) verwijderd.

Doorlopend naar achter, wordt de nis naar de keuken duidelijker zichtbaar. De nis brengt u naar de uitgebreide, zeer luxe, en vooral stijlvolle bulthaup keuken. Op deze keuken is destijds niet bespaard. Aan alles is gedacht. Een heerlijk groot werkblad dat is uitgevoerd in hardsteen. De spoelbak is daarin vakkundig geïntegreerd, zo ook de 5 pits gaskookcomfort met wokbrander. Aan vakkundig apparatuur geen gebrek: een grote oven, een stoomoven, een vaatwasser (2017) een grote koelkast (2017) en een vriezer. Aan bergruimte overigens geen gebrek!

Nu kunnen we kiezen om óf via de drietal 'wegklapbare' tuindeuren naar de tuin te gaan of via de 'loopdeur'? De loopdeur is uiteraard ideaal wanneer het wat minder fraai weer is. Maar tijdens onze ronde staat de gehele achterpui lekker helemaal open. De tuin wordt als het ware een verlengstuk van de woonkamer. Zoals u op de foto's kunt zien, kijkt u in een oase van groen en ervaart u volop privacy doordat er verder vanuit achter niemand naar binnen kijkt. Nagenoeg nergens in de Leidse binnenstad - althans wij zijn het nog niet tegengekomen - ervaart u zoveel rust en privacy als in deze tuin. Zoals wij hierboven al omschreven staat deze tuin vol met fruitbomen, bessen- & druivenstruiken, rozenstruiken, noem maar op. De huidige eigenaren houden zelfs kippen. Verzin het maar.
Er staat zelfs een houten tuin- annex gastenverblijf dat gezien haar bouw niet veel later dan dat het huis gebouwd is, is geplaatst als een soort zomerhuis(je). Een heerlijke plek vanwaaruit u absoluut veel privacy en rust ervaart. Op de veranda van het tuinhuis zult u nog heel vaak genieten van de ondergaande zon. Die staat op de beste plek van de tuin gepositioneerd. Deze 'hoek' van de tuin is op de bestemmingsplankaart in het geel aangegeven. Dat houdt in dat u hier mogelijk een groter gastenverblijf/ werkruimte/ atelier mag bouwen. Met de juiste architect kunt u hier wellicht iets heel moois neerzetten. Misschien droomt u wel van een zwembad in de tuin. Waarom niet? Er is echt ruimte genoeg.

Aan de ander kant van de tuin bevindt zich nog een ruime vrijstaande berging dat dienst doet als berging voor de tuingereedschap, fietsen en nog heel veel meer. Via een zijpad, dat tussen de tuinen van een tweetal huizen aan de Cronesteinkade doorloopt, kunt u de Cronesteinkade bereiken. Bent u een fietsliefhebber? U kunt uw kostbare fietsen, e.d. veilig via het achterom stallen in de grote berging.

Nu weer naar binnen.
Via de hal van de begane grond is via de vaste trap de overloop van de 1e etage te bereiken. De overloop biedt toegang tot een drietal slaapkamers, een toilet en een badkamer. De 1e (kleinste) slaapkamer, zogenoemde kabinetje, is aan de voorzijde gelegen. Zo ook de 2e grotere slaapkamer. De grote slaapkamer is tevens voorzien van een tweetal vaste kasten. Beide kamers kijken vrij uit aan de voorzijde op het plantsoen van het voormalige Joodse weeshuis. De 2e grote (ouder-) slaapkamer is aan de achterzijde gelegen. Ook deze kamer beschikt over een tweetal vaste kasten. Via de openslaande deuren kunt u het dakterras bereiken. Van hieruit heeft u een fantastisch zicht op de groet tuin. Hoe lekker is het wel niet om zomers met de deuren open te genieten van alle vogels in de tuin. En dat zijn er veel. Die vermaken zich in deze tuin opperbest.

Direct grenzend aan de grote ouder-slaapkamer bevindt zich de grote, in 2006 vernieuwde badkamer. Er is een groot bad geplaatst met separate grote inloopdouche en dubbele wastafel.

Via de vaste trap is de overloop van de 2e etage te bereiken. Via deze overloop zijn er een drietal slaapkamers plus een 2e bad en waskamer te betreden. De eerste grote slaapkamer bevindt zich aan de voorzijde. Een tweetal grote ramen kijken uit op de straat en de prachtig gestileerde (voormalig) Joods weeshuis. Aansluitend is de 2e ruime badkamer te betreden. Deze badkamer is voorzien van een grote inloopdouche, een wastafel, een (3e) toilet alsmede een opstelplaats voor een wasmachine en een droger.

Aan de achterzijde bevinden zich nog een tweetal - identieke - slaapkamers. Deze ruime kamers hebben beiden uitzicht op de achtertuin van dit huis en dat van aangrenzende percelen. Een groen geheel.

Tot slot is via een Velux trap de ruime bergzolder te bereiken. Op de bergzolder bevindt zich de krachtige c.v. installatie. ook hier ziet u dat de kap in 2006 is vernieuwd.

Kortom: bent u op zoek naar een royaal woonhuis met een heerlijk rustig gelegen, privacybiedende tuin met volop mogelijkheden? Dit gaat u niet snel nog eens keer vinden.

Wat u nog meer moet weten...
- Op een steenworp afstand bevinden zich maar liefst 3 basisscholen (St. Josephschool, de Lorentzschool, de Roomburg Basisschool) en 2 middelbare scholen (Stedelijk Gymnasium en het Bonaventura College).
- De zeer geliefde Burgemeesterswijk ligt op loopafstand van diverse sportcomplexen waaronder: hockey, tennis, korfbal etc. Maar ook een treinstation (Lammenschans) en kinderopvang liggen in de buurt. Met de auto bent u via uitvalswegen A4 en A44 snel op weg naar de grote steden en binnendoor bent u in 20 min aan de kust.
- Op slechts 10 minuten loopafstand van de binnenstad van Leiden met diverse restaurants, cafés, bioscopen, musea en winkels voor de dagelijkse boodschappen;
- Parkeren? Geen probleem! Dat kan gewoon voor de deur middels een parkeervergunning. De kosten voor een vergunning bedragen € 50,- per jaar. Een tweede of derde auto? Dat kan ook! Daarvoor betaalt u per auto eveneens € 50,- per jaar.
- Alle winkels, ook voor de dagelijkse boodschappen zijn op loop- en of fietsafstand te bereiken.

Overig:
- Verkoper heeft recentelijk een Bouwtechnisch Keuringsrapport van Vereniging Eigen Huis uit laten voeren om inzicht te geven in de (goede) onderhoudsstaat van deze woning. Dit rapport is aanwezig en inzichtelijk tijdens bezichtigingen;
- Echte video (dus geen aan elkaar geplakte foto's) via Funda!
- Virtuele rondleiding door het huis met behulp van 2- & 3-dimensionale tekeningen op Funda (deze tekeningen geven u een beter beeld van hoe fraai deze prachtige woning gelegen en gesitueerd is).
- Overzichtelijke 360 gradenfoto's voor een uitgebreid 'top tot teen'-beeld van deze woning.
- Ouderdomsclausule (de woning is ouder dan 60 jaar) en materialenclausule van toepassing.

Overige vragen? Bel gerust de makelaar. Wij zijn u graag van dienst!

------------------------------------------------------------------

Bovenstaande informatie is met veel zorg en enthousiasme verstrekt. Echter ten aanzien van eventuele foutieve vermeldingen aanvaardt LEK® makelaars & taxateurs B.V. geen enkele aansprakelijkheid. Copyright © LEK® beëdigd makelaars & taxateurs 2013-2019
Kenmerken
Overdracht Status : Verkocht onder voorbehoud Vraagprijs : € 1.250.000,- k.k. Aanvaarding : In overleg Bouwvorm Soort object : Woonhuis Soort woning : Herenhuis Type woning : Geschakelde woning Kwaliteit woning : Normaal Subtype woning : Repeterend permanent Bouwjaar : 1904 Bouwvorm : Bestaande bouw Ligging : Aan park, aan rustige weg, in woonwijk, vrij uitzicht en beschutte ligging Indeling Woonoppervlakte : 180 m² Perceeloppervlakte : 1100 m² Gebouwgebonden buitenruimte : 12 m² Overige inpandige ruimte : 3 m² Externe bergruimte : 40 m² Inhoud : 550 m³ Aantal kamers : 7 Aantal slaapkamers : 6 Aantal woonlagen : 3 woonlagen Energie Energieklasse : C Energie einddatum : 28-08-2029 Warmwater : C.V.-Ketel en elektrische boiler eigendom Verwarming : C.V.-Ketel en open haard C.V.-Ketel : REMEHA Calenta HR (Gas Combiketel uit 2011, Eigendom) Buitenruimte Tuin : Achtertuin Hoofdtuin : Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin : 914 m² (31.5 m bij 29.0 m) Ligging hoofdtuin : Zuidwest Achterom : Ja Kwaliteit tuin : Fraai aangelegd Bergruimte Schuur / Berging : Vrijstaand hout Voorzieningen : Voorzien van elektra en voorzien van water Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten : Betaald parkeren en parkeervergunningen Dak Soort dak : Samengesteld dak Overig Permanente bewoning : Ja Onderhoud binnen : Goed Onderhoud buiten : Goed Keurmerken : Energie prestatie advies en bouwkundige keuring Huidig gebruik : Woonruimte Huidige bestemming : Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen : Mechanische ventilatie, TV kabel, Rookkanaal, Schuifpui, Natuurlijke ventilatie Kadastrale gegevens Gemeente : LEIDEN Sectie : M Perceelnummer : 2256 Oppervlakte : 154 m² Eigendomssituatie : Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente : LEIDEN Sectie : M Perceelnummer : 4856 Oppervlakte : 946 m² Eigendomssituatie : Volle eigendom
Locatie
Verkoper vertelt over
Copyright © LEK® beëdigd makelaars & taxateurs 2013-2019 |contactgegevens|voorwaarden|privacy|disclaimer