Haagweg 37

LEIDEN

€ 995.000,- k.k.
Terug naar overzicht
Omschrijving
'WATER (SPORT) LIEFHEBBERS OPGELET!'

Direct aan de Oude Rijn gelegen, zeer goed onderhouden, royaal herenhuis met maar liefst 26 meter diepe achtertuin v.v. grote aanlegsteiger met de mogelijkheid om meerdere boten aan te leggen. Een unieke kans om een prachtig ruim en klassiek herenhuis met een royale tuin dat aan vaarwater gelegen is, te verwerven. Zwemmen, vissen, varen, het is allemaal mogelijk. In de fraaie achtertuin is altijd wel een zon of een schaduwplekje te vinden en op het grote terras aan de waterzijde kunt u aan het einde van de werkdag de zon rustig onder zien gaan in het verlengde van de Oude Rijn. Een heerlijke plek!

Dit prachtige herenhuis dateert uit ca. 1875 en beschikt nog over diverse authentieke elementen waaronder rijkelijk gestileerde stucwerkplafonds en in zeer vakkundig houtsnijwerk vormgegeven trapleuningen. De huidige eigenaren hebben dit woonhuis in 2012 grondig verbouwd. Van het sanitair (badkamer, toiletten) tot aan de c.v., elektrische installatie en de keuken. Nagenoeg alles is onder 'handen' genomen en zeer smaakvol vernieuwd. 

Nieuwsgierig geworden? Lees snel verder of bekijk voor de 1e indruk de uitgebreide fotoreeks, de 360 graden foto's, de overzichtelijke plattegronden (2- en 3- dimensionaal) met virtuele tour of de professionele film hieronder:Indeling

Begane grond:
Nog even snel de mooie gevel met fraai metselwerk en originele raampartijen bewonderen voordat we naar binnen gaan. De gevel is nog origineel en vrij bijzonder is het - met de buren gedeelde - raam direct aan de voorzijde. Diverse stijlkenmerken uit midden 19e eeuw zijn nog goed zichtbaar. De strakgemetselde rollagen boven de deur en kozijnen. Het vakkundig getimmerde dakoverstek. Er  is destijds tijdens de bouw veel aandacht aan besteed. Mede daarom staat het nu nog zo mooi 'op haar benen'.  

De hal is net zo mooi! Gewoon een lekker grote en brede hal om goed je jas aan / uit te kunnen trekken. Wat direct opvalt als u binnenkomt is het vele natuurlijke licht dat naar binnen schijnt. Door de grote ramen en hoge plafonds direct veel licht en een warm ontvangst. Wat ook direct opvalt is de prachtige 'gekrulde' trap naar de 1e etage. De sierlijke trap nodigt u gewoon uit om naar boven te lopen. Wederom de charme van de 19e eeuw. We gaan straks naar boven. Eerst de begane grond. We nemen direct de deur aan de linkerzijde. We komen uit in de (wederom) zeer lichte voorkamer. Wij vielen even stil toen we daar stonden. Teveel indrukken. De schitterende hardhouten vloer met band en dubbele bies, de nieuwe authentieke 'open' radiatoren, de prachtige schouw maar helemaal het prachtige stucwerk plafond. Alles even mooi en even verzorgd. Gewoon wow. Zo verzorgd en smaakvol zien wij ze zelden!

Het leuke is dat er ook weer details zien die van latere datum zijn. Van origine zal in dit huis ongetwijfeld een prachtige in houtsnijwerk uitgevoerde kamer-en-suite aanwezig geweest zijn. Echter vermoeden wij dat in de 20-er jaren de en-suite is aangepast. Er is een vernieuwde versie geplaatst met een ronde toog. Dat gebeurde veel in die jaren. Het geeft een spannende extra dimensie aan de ruimte. Aan weerszijden van de 'toog' bevinden zich ruime kasten. Ook in de achterkamer waar wij nu heen lopen.

Ook hier direct weer een wow! Deze kamer is nog groter dan de voorkamer. Ook hier valt weer even die stilte. Eigenlijk nog meer indrukken. Wederom de prachtige vloer, wederom het zeer mooi gestileerde stucwerkplafond en hardstenen schouw (met sfeervolle gashaard). Maar dit keer krijgen we er ook nog eens de grote achterpui bij dat in een zesvak is opgedeeld met zeer mooi vormgegeven originele glas-in-loodramen en een tweetal deuren die ons (straks) naar de gigantische achtertuin zullen brengen. Het verre uitzicht op de tuin en het water van de Oude Rijn brengt direct een stuk rust over ons. Heel fraai!

Zoals geschreven hebben de huidige eigenaren in 2012 het gehele huis een zeer stijlvolle metamorfose gegeven en het huis op heel veel fronten vernieuwd. Teveel eigenlijk om op te noemen. Dat zullen ze u graag zelf uitleggen. Ze zijn verknocht aan dit huis en vooral ook de plek. Waarom dan verkopen? De eigenaren moeten vanwege hun werk naar het buitenland waardoor het te kostbaar wordt om dit huis aan te houden. Ze zijn er van overtuigd dat ze er iemand anders net zo blij mee kunnen maken.

We waren in de woonkamer gebleven. Via een zijdeur in de achterkamer komen we weer in de hal. In de hal bevindt zich naast de trap ook nog een ruime toiletruimte dat is voorzien van een zeer verzorgde (en in 2012) vernieuwde vrijhangend toilet en een fontein. vanuit de hal is ook de ruime leefkeuken te bereiken. Wie van koken en een 'strakke' luxe keuken houdt, wil hier niet meer weg. Bulthaup is toch echt wel het merk dat staat voor kwaliteit. En dat zie en voel je ook direct. degelijkheid en comfort. Alles is dan ook aanwezig om uw kookkunsten te presenteren en een heerlijk diner voor te bereiden. Zelfs een wijnkoelkast (Liebherr) ontbreekt niet. Wanneer mogen wij aanschuiven? Zonder gekheid. Deze keuken voldoet aan elke verwachting van de echte kookliefhebber. Bent u dat minder maar geniet u wel van comfort? U gaat hier net zo goed blij van worden.

Zowel vanuit de keuken als vanuit de woonkamer is de achtertuin te bereiken. Direct achter de keuken bevindt zich de houten berging. De berging is opgedeeld in 2 delen. Het 1e deel bevindt zich aan de keukenzijde en is met name geschikt als bijkeuken/ opslag/ fietsenberging. Er is elektra aanwezig.
Het 2e gedeelte bevindt zich daarachter en is via een zijdeur in de tuin te bereiken. In dit gedeelte zult u voornamelijk uw tuinspullen, kussens van de banken, etc plaatsen. Direct achter de berging hebben de huidige eigenaren een heerlijk beschut en zeer zonnig plekje gecreëerd. Bij de eerste zonnestralen in het voorjaar is het daar al genieten. Doordat de tuin grotendeels 'omschut' is door het eigen huis en dat van de buren, komt er weinig wind en is het daar al snel genieten van de zon. In de zomer zorgt de beschutting juist weer voor verkoeling. Maar er is altijd wel een heerlijke zonnige of beschutte plek in deze prachtige tuin te vinden. Om dat goed te illustreren hebben de verkopers daarom ook een paar foto's voor deze presentatie aangeleverd om te laten zien hoe mooi de tuin er in de zomer uitziet. Er is op deze foto's heel goed te zien dat de tuin dan helemaal in bloei staat, er heel veel zon in de tuin komt en dat er dus ook veel beschutte plekjes te vinden zijn. De huidige eigenaren konden helaas geen foto's vinden van de vele zwempartijen danwel waterfestiviteiten die op zomerse dagen in de Oude Rijn plaatsvonden. Vanaf het grote vlonder kunt u met een grote aanloop direct in de Oude Rijn springen en de verkoeling daarmee opzoeken. Er is nog volop plaats voor het aanmeren van 1 of meer boten. De steiger steek 5 meter het water in en aan weerszijden kunt u een boot aanmeren. Er is dan nog steeds volop ruimte om in het water te springen. De tuin is aan de waterzijde namelijk 8,50 meter breed. 

Deze zijde van de Oude Rijn is in de middag en avond gelegen. U kunt letterlijk 'de zon in het water zien zakken' vanaf uw steiger. De zon gaat onder in het verlengde van de Oude Rijn. Reken maar dat u hier nog vaak van zal gaan genieten. De verkopers geven in ieder geval aan dat zij dat toch wel het meeste zullen gaan missen. De locatie! Vanuit de achtertuin lekker met uw sloepje de Leidse grachten op? Of naar de kaag? Of naar de Vlietlanden? Of naar Katwijk, of naar... Vanuit uw tuin kunt u met uw sloep (of zeilboot) heerlijke lange tochten varen. Er is zoveel te ontdekken.

Over ontdekken gesproken. We gaan naar de 1e etage.
Via de prachtige trap (ja, nu mogen we) komen we uit op de overloop van de 1e etage. Via de overloop zijn een tweetal slaapkamers een waskamer, een toilet en badkamer te bereiken. We bekijken eerst de waskamer. Een lekkere ruimte om de was te doen. Volop plek voor een wasmachine, een wasdroger en een wastafel. Lekker de was in de wasmachine en de deur dicht. Opgeruimd. De 2e deur brengt ons naar een zeer grote slaapkamer. Ook deze kamer straalt direct rust en klasse uit. Dezelfde fraaie in originele staat uitgevoerde radiatoren (nieuw) het mooie stucwerk plafond, etc. Mooi detail is ook dat de ramen aan de voorzijde op de moderne draai-kiep methode te bedienen zijn maar in traditionele raamverdeling zijn uitgevoerd. Heel fraai maar vooral ook heel praktisch gedaan. Met dubbel glas!

Net zo mooi en zelfs nog groter dan de voorkamer, is de grote slaapkamer aan de achterzijde. Wilt u vooral veel rust en misschien wel het idee hebben dat u ergens afgelegen woont? Dat gevoel gaat u hier absoluut ervaren. Deze slaapkamer beschikt over dezelfde fraaie elementen als de voorkamer, maar het heeft nog een extra 'kers'. De grote openslaande deuren naar het balkon is toch echt wel heel lekker. Zomers lekker met de deuren open slapen en de geluiden van de tuin, het water en op de achtergrond een beetje de stad aanhoren.

's-Ochtends eenmaal wakker geworden, loopt u naar de badkamer die zich naast deze slaapkamer bevindt. Ook hier is in 2012 weer gekozen voor kwaliteit en comfort. Een grote inloopdouche met regen-/ en een handdouche. Een heerlijk (traditioneel) ligbad en een dubbele wastafel. Veel ruimte, veel licht en warme voeten vanwege de vloerverwarming. Nog meer te wensen? 

Ja? Er is nog meer. Op de overloop bevindt zich een 2e toiletruimte. Daarnaast bevindt zich een deur die u toegang geeft tot de trap naar de 2e etage. 
Direct bij bovenkomst ziet u een kast waarachter zich de geheel vernieuwde c.v. installatie bevindt. Kijkt u verder ziet u een waanzinnig leuke en gezellige zolderkamer aan. Heeft u opgroeiende kinderen? Om deze kamer zal 'gevochten' worden. Een heerlijke kamer met veel licht en elke dag het idee dat je met vakantie bent omdat de kamer doet vermoeden dat je in een tent zit. Te leuk. 

De buren hebben overigens een aantal jaren geleden een groot gedeelte van deze etage uitgebouwd. Er is namelijk nog een groot gedeelte dat onbebouwd is. Zie de tekeningen of de foto's waar het huis van de buren ook op staat. Uiteraard met de juiste vergunningen is het mogelijk om er nog een grote kamer bij te bouwen. Misschien als u het lief vraagt, mag u bij de buren kijken hoe het kan worden ;-)

U merkt het al. Wij zijn enthousiast. En terecht! Klassieke huizen als deze, met zoveel tuin en ook nog eens direct aan vaarwater gelegen, komen maar zelden op de markt. De woning is prachtig en de tuin uniek. Bent u op zoek naar iets heel leuks waar u nog heel lang plezier aan gaat beleven? Gevonden!

Wat maakt dit huis nog meer zo bijzonder?
- Fantastische ligging op loopafstand van het centrum van Leiden nabij diverse restaurants, gezellige cafés en de markt.
- Grote eigen aanlegsteiger van ca. 4meter breed en loopsteiger van ca. 5 meter diep het water in. Tuinbreedte aan de waterzijde bedraagt ca. 8,5 meter. Ideaal voor het aanmeren van meerdere boten.
- Parkeren? Geen probleem! Dat kan recht tegenover het huis in de Da Costatstraat.
- Alle winkels, ook voor de dagelijkse boodschappen, zijn op loop- of fietsafstand te bereiken.
- Deze mooie woning stamt oorspronkelijk uit begin 1875 maar heeft de afgelopen eeuw meerdere verbouwingen ondergaan. De woning is de afgelopen decennia opgeknapt en gemoderniseerd. Mede door het behoud maar ook door het lichte kleurgebruik heeft het zijn bijzondere en zeer aangename karakter gekregen. De huidige eigenaar legt u graag uit wat er tijdens de grote verbouwing in 2012 allemaal is gedaan. En dat is veel!
- Energielabel F. Dit label stamt uit de tijd dat de eigenaar het huis zelf kocht en er  nog totaal geen energiebesparende maatregelen zoals een nieuwe c.v. en dubbel glas waren uitgevoerd. Indien u een nieuw label wenst, zult u dat mee moeten nemen in uw voorstel.
- De Haagweg ligt zeer gunstig nabij de Leidse binnenstad (Schouwburg, Stadsgehoorzaal, restaurants, cafés, bioscopen, musea om de hoek) en ook de diverse uitvalswegen A4, A44 en N11 zijn binnen enkele autominuten te bereiken.

Overig:
- Verkoper heeft recentelijk een Bouwtechnisch Keuringsinspectie van Vereniging Eigen Huis uit laten voeren om inzicht te geven in de goede onderhoudsstaat van deze woning. Het rapport is aanwezig en inzichtelijk tijdens bezichtigingen;
- Echte video (dus geen aan elkaar geplakte foto's) via Funda!;
Virtuele rondleiding door het huis met behulp van:
- 2 & 3 dimensionale tekeningen op Funda (Deze tekeningen geven u een beter beeld van hoe fraai deze prachtige woning gelegen en gesitueerd is),
- Overzichtelijke 360 graden foto's voor een uitgebreid 'top tot teen' beeld van deze woning;
- Ouderdomsclausule & Materialenclausule van toepassing.

------------------------------------------------------------------------------------------

Ten aanzien van eventuele foutieve vermeldingen aanvaardt LEK® makelaars & taxateurs B.V. geen enkele aansprakelijkheid. Copyright © LEK® beëdigd makelaars & taxateurs 2013-2019
Kenmerken
Overdracht Status : Verkocht Vraagprijs : € 995.000,- k.k. Aanvaarding : In overleg Bouwvorm Soort object : Woonhuis Soort woning : Herenhuis Type woning : 2-onder-1-kapwoning Kwaliteit woning : Luxe Subtype woning : Repeterend permanent Bouwjaar : 1870 Bouwvorm : Bestaande bouw Ligging : Aan water, in woonwijk, beschutte ligging en aan vaarwater Indeling Woonoppervlakte : 167 m² Perceeloppervlakte : 311 m² Gebouwgebonden buitenruimte : 18 m² Overige inpandige ruimte : 3 m² Externe bergruimte : 10 m² Inhoud : 612 m³ Aantal kamers : 6 Aantal slaapkamers : 3 Aantal woonlagen : 3 woonlagen Energie Energieklasse : F Energie einddatum : 16-04-2029 Isolatie : Dakisolatie, vloerisolatie, gedeeltelijk dubbel glas, voorzetramen en kierdichting Warmwater : C.V.-Ketel en elektrische boiler eigendom Verwarming : C.V.-Ketel, vloerverwarming gedeeltelijk en gashaard C.V.-Ketel : REMEHA CALENTA (Gas Combiketel uit 2011, Eigendom) Buitenruimte Tuin : Achtertuin Hoofdtuin : Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin : 209 m² (25.5 m bij 8.2 m) Ligging hoofdtuin : Noordwest Kwaliteit tuin : Fraai aangelegd Bergruimte Schuur / Berging : Vrijstaand hout Voorzieningen : Voorzien van elektra Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten : Betaald parkeren en parkeervergunningen Dak Soort dak : Zadeldak Overig Permanente bewoning : Ja Bijzonderheden : Monumentaal pand en gedeeltelijk gestoffeerd Onderhoud binnen : Goed tot uitstekend Onderhoud buiten : Goed Keurmerken : Energie prestatie advies en bouwkundige keuring Huidig gebruik : Woonruimte Huidige bestemming : Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen : Mechanische ventilatie, TV kabel, Rookkanaal, Dakraam Kadastrale gegevens Gemeente : LEIDEN Sectie : O Perceelnummer : 1619 Oppervlakte : 311 m² Eigendomssituatie : Volle eigendom
Locatie
Verkoper vertelt over
Copyright © LEK® beëdigd makelaars & taxateurs 2013-2019 |contactgegevens|voorwaarden|privacy|disclaimer