Lorentzkade 20

LEIDEN

€ 598.000,- k.k.
Terug naar overzicht
Omschrijving
FOR ENGLISH TEXT PLEASE SEE BELOW
--------------------------------------------------------------------

'WAANZINNIG LEUK'

Dit gaaf bewaard gebleven, goed onderhouden Rijksmonument is gelegen aan de gewilde Lorentzkade. Dit woonhuis biedt vrij uitzicht aan de voorzijde over een groot plantsoen dat aan vaarwater gelegen is. Altijd al een sloepje voor de deur willen hebben? En ook nog een mogelijkheid voor een grote zongerichte (zuidwestelijk) gelegen achtertuin met berging en een achterom? Nu kan het! Deze prachtige woning beschikt nog over zeer veel authentieke en charmante 30-er jaren details en is op een schitterende locatie gelegen.

Vereniging Oud Leiden is zeer enthousiast over dit huizenblok en heeft er het volgende over geschreven:
“De rijtjeshuizen uit 1934-1935 aan de Lorentzkade zijn van algemeen belang wegens cultuur- en architectuurhistorische alsook typologische waarde vanwege de inwendig overwegend gaaf bewaard gebleven vormgeving in de bouwstijl van de Delftse School, als karakteristiek werk in het oeuvre van A.J. Kropholler en H.A. van Oerle. In stedenbouwkundig opzicht zijn de rijtjeshuizen van betekenis vanwege de functionele en ruimtelijke relatie met de St. Petruskerk en pastorie en de beeldbepalende ligging aan de Lorentzkade.” Rijksmonument Lorentzkade 20 (monumentnummer 515069).

Het is een zeer fraai en ruim woonhuis met 5 mogelijk zelfs 6 slaapkamers (zolder) verdeeld over 4 etages. Van buiten beseft u niet hoeveel ruimte de woning binnen biedt. Dit woonhuis beschikt over meerdere authentieke details waaronder originele wandtegels in de vestibule, authentieke hardstenen schouwen, glas in lood ramen, hoge plafonds, een erker in de woonkamer en paneeldeuren op alle etages. 

Bekijk alvast voor een goede 1e indruk de uitgebreide fotoreeks, de 360 graden foto's, de overzichtelijke plattegronden (2- en 3- dimensionaal) met virtuele tour of de professionele film hieronder:Indeling: 
Begane grond: 
Voordat we naar binnen gaan, wijzen wij u op de fantastische ligging aan de voorzijde. Dit woonhuis ligt in het verlengde van de 'Stadsmolensloot' die uitkomt op de Zoeterwoudsesingel. U kijkt vrij uit over het water en de voorgelegen plantsoen. Een zeer levendige en groene locatie. De voortuin is ruim en biedt voldoende afstand tot de openbare weg voor privacy in de woonkamer. De voortuin is op het Noordoosten gelegen waardoor u heerlijk in de ochtendzon in uw voortuin kunt genieten van de 1e kop koffie. Via de voordeur is de vestibule met authentieke 'zwenkdeur' te betreden. Leuk detail is de achthoekige hal die u verwelkomt. Een ruime hal die een toiletruimte + ruime bergkast herbergt en toegang verschaft tot de woonkamer en keuken.
Allereerst de woonkamer. Direct bij binnenkomst van de woonkamer vielen ons 2 dingen direct op. 1. het vele licht dat ons tegemoet kwam door de hoge ramen en openslaande deuren naar de achtertuin. 2. de prachtige originele marmeren schouwen. Elke schouw in dit huis is nog aanwezig en zeer smaakvol, lees: rijk uitgevoerd met marmer in combinatie met massief hardsteen. Heel, héél erg fraai. De woonkamer beschikt ook nog eens over een ruime erker dat uitkijkt over de Lorentzkade.
Aan de achterzijde openslaande deuren naar de zeer zonnige en keurig verzorgde achtertuin (ZW).

Aansluitend een eenvoudige dichte keuken met een degelijk RVS werkblad, een losstaand gaskookfornuis met mechanische afzuigkap, losstaande koelkast (tafelmodel) en zeer veel bergruimte. Vanuit de keuken is de tuin te bereiken. 

De tuin is een waar genot voor de echte zonliefhebber. Alhoewel de zon s'ochtends aan de voorzijde opkomt duurt het niet lang voordat de zon de gehele dag in de achtertuin blijft. Een heerlijke plek. Niet alleen qua zonligging maar ook qua privacy. Doordat de bebouwing ook wel de 'Krophollerdriehoek' wordt genoemd, zijn er geen directe achterburen. Daarnaast grenst de achtertuin aan de grote tuin van de kerk/ pastorie. Hierdoor kijkt u zeer mooi uit op heel veel groen. 1 van de betere plekjes in de driehoek!
Bijkomend voordeel is ook nog eens het hebben van een achterom. Hierdoor is de berging in de achtertuin zeer gemakkelijk via de 'poort' te bereiken.

We gaan weer naar binnen:
De prachtige trap nodigde u bij binnenkomst al hartelijk uit om te betreden. Nu mag het. Deze trap is zo sierlijk gebouwd dat het gewoon leuk is om naar boven te lopen. Bekijk maar eens goed hoe fraai de treden zijn bevestigd in de ronde muur. Zeer stijlvol gemaakt! Het leuke van deze architectuur is dat de trap gedeeltelijk doorloopt naar de buren. Hierdoor is een speelse maar ook zeer ruimtelijke invulling gegeven aan de trappartij. De achthoekige overloop met toiletruimte biedt toegang tot een drietal slaapkamers en een badkamer. We gaan van voor naar achteren. Allereerst aan de rechterhand de ruime separate toiletruimte. Dus niet in de badkamer wat we vaak zien in de dertiger jaren huizen. Weer zo'n mooie oplossing van deze architect. Vervolgens de eerste kleinste slaapkamer. Ook wel vaak de kabinet genoemd. Een fijne kamer als werk-/ studeerkamer. Niet te vaak naar buiten kijken, want uw blik wijkt steeds af naar het fraaie groen en waterpartij aan de voorzijde.
Naast deze kamer bevindt zich de 1e van de 2 grote kamers op deze etage. Deze kamer heeft de beschikking over een grote raampartij dat eveneens uitkijkt op het plantsoen en vaarwater aan de voorzijde. De prachtige authentieke schouw zorgt voor de charme en de praktische ruime kast voor veel bergruimte. 

Aan de achterzijde bevindt zich een evenbeeld van de grote kamer aan de voorzijde. Net zo groot en tevens voorzien van een vaste kast en prachtige schouw. Maar deze kamer heeft ook nog eens een toegang naar een inpandig balkon van ca. 3m2 dat op het zonnige zuidwesten gelegen is. Ideaal om even de was te drogen of met meer privacy even lekker te zonnen. Vanuit deze kamer en inpandig balkon een zeer fraai uitzicht over de achtertuinen van de woningen aan de Zeemanlaan en tuin van de pastorie. Groen, groen, zon en vooral veel rust.

Tot slot is er nog een badkamer op deze etage gevestigd. De niet al te grote maar toch wel zeker praktisch ingedeelde badkamer biedt plaats aan een ruime douche, een grote wastafel en een opstelplaats voor een wasmachine met eventueel daarbovenop een droger. Diverse buurtbewoners hebben ervoor gekozen om deze badkamer bij de grote slaapkamer te betrekken en op de 2e etage een 2e royale badkamer te creëren. Wij leggen u graag de mogelijkheden uit.

Via een vaste trap is de 2e etage te bereiken. Wederom een grote ruimte die opgedeeld is in 3 ruime kamers. De eerste kleinste kamer bevindt zich links in de hoek. Deze was-/ bergkamer herbergt de vernieuwde c.v. ketel uit 2015/2016. In datzelfde jaar van plaatsing van de nieuwe ketel is ook een zeer groot gedeelte van de installatie vernieuwd. Die kosten hoeft u niet meer te maken. Daarentegen heeft er zich wel naderhand een lekkage voorgedaan waarvan de sporen nog zichtbaar zijn. Zie het bijgevoegde bouwtechnische keuringsrapport van Vereniging Eigen Huis voor de details en opgenomen kosten om dit te herstellen.

De 4e slaapkamer bevindt zich aan de achterzijde en beschikt over een groot dakkapel. Ook vanuit deze kamer weer een fraai uitzicht over de achtertuinen. Aan de voorzijde bevindt zich de 5e slaapkamer. Deze is thans niet als zodanig in gebruik maar vanwege de grootte danwel ligging ideaal als 5e slaapkamer in te richten.

Of kiest u liever voor een nieuwe indeling waarbij er ook nog eens een 2e badkamer wordt gecreëerd? Vele buurtgenoten die in eenzelfde huis wonen zijn u qua plannen al voorgegaan. Dezelfde buurtgenoten hebben er ook voor gekozen om de royale zolderruimte met een netto vloeroppervlakte van maar liefst 16m2 bij de woonruimte te betrekken. Een volledige slaapkamer is door het plaatsen van een vaste trap en een tweetal Veluxramen met gemak te creëren.

U merkt het al. Wij zijn zeer enthousiast over dit prachtige royale gezinshuis. Maar dat niet alleen. De ligging is ook subliem. Veel rust, groen, zon en water aan de rand van het centrum van Leiden. De stadse gezelligheid op loopafstand en de natuur in de voor- en achtertuin. Meer nodig?

Bijzonderheden:
- Rijksmonument, inclusief mogelijke subsidies en belastingvoordelen voor onderhoud
- Onderdeel van de monumentale ‘Krophollerdriehoek’
- Ontworpen in 1935, gerealiseerd in 1938
- De wijk is beschermd stadsgezicht
- De Finse school aan de overzijde van de Lorentzkade is gemeentelijk monument
- Veel authentieke details van warmte en functionaliteit van 'de Delftse school' zijn zeer goed bewaard gebleven
- Zonnescherm begane grond achterzijde 
- Schilderwerk buiten in verzorgde staat
- Parkeren voor vergunninghouders (vergunning ca. € 50,-- per jaar, geen wachtlijst) 
- Oplevering in overleg

Wat u nog meer moet weten...
- Op een steenworp afstand bevinden zich maar liefst 3 basisscholen (St. Josephschool, de Lorentzschool, de Roomburg Basisschool) en 2 middelbare scholen (Stedelijk Gymnasium en het Bonaventura College).
- De zeer geliefde Burgemeesterswijk ligt op loopafstand van diverse sportcomplexen waaronder: hockey, tennis, korfbal etc. Maar ook een treinstation (Lammenschans) en kinderopvang liggen in de buurt. Met de auto bent u via uitvalswegen A4 en A44 snel op weg naar de grote steden en binnendoor bent u in 20 min aan de kust.
- Op slechts 10 minuten loopafstand van de binnenstad van Leiden met diverse restaurants, cafés, bioscopen, musea en winkels voor de dagelijkse boodschappen;
- Parkeren? Geen probleem! Dat kan gewoon voor de deur middels een parkeervergunning. De kosten voor een vergunning bedragen € 50,- per jaar. Een tweede of derde auto? Dat kan ook! Daarvoor betaalt u per auto eveneens € 50,- per jaar.
- Alle winkels, ook voor de dagelijkse boodschappen zijn op loop- en of fietsafstand te bereiken.

Overig:
- Verkoper heeft recentelijk een Bouwtechnisch Keuringsrapport van Vereniging Eigen Huis uit laten voeren om inzicht te geven in de verzorgde (echter op een aantal punten direct te verbeteren) onderhoudsstaat van deze woning.  Dit rapport is aanwezig en inzichtelijk tijdens bezichtigingen;
- Echte video (dus geen aan elkaar geplakte foto's) via Funda!
- Virtuele rondleiding door het huis met behulp van 2- & 3-dimensionale tekeningen op Funda (deze tekeningen geven u een beter beeld van hoe fraai deze prachtige woning gelegen en gesitueerd is).
- Overzichtelijke 360 gradenfoto's voor een uitgebreid 'top tot teen'-beeld van deze woning.
- Ouderdomsclausule (de woning is ouder dan 60 jaar) en materialenclausule van toepassing.

Overige vragen? Bel gerust ons kantoor. Wij zijn u graag van dienst!

-----------------------------------------------------------

ENGLISH TEXT:

OPEN HOUSE - SATURDAY 27 OCTOBER A.S. FROM 10:00 AM - 11:30 AM YOU CAN VIEW, WITHOUT RETURNING AND WITHOUT MAKING A VISITING APPOINTMENT, THIS AUTHENTIC 30TH YEAR RESIDENTIAL HOUSE. Would you like to visit sooner? Which can! Feel free to call our office for making a viewing appointment.

-----------------------------------------------------------

'VERY, VERY NICE'

This well preserved, well maintained monument is located on the popular Lorentzkade. This house offers unobstructed views at the front of a large park that is located on the waterway. Always wanted to have a sip at the door? And also a possibility for a large sun-facing (southwestern) located backyard with storage and a back? Now it is possible! This beautiful home still has many authentic and charming 30-year details and is situated in a beautiful location.

Vereniging Oud Leiden is very enthusiastic about this block and has written about it:
"The terraced houses from 1934-1935 on the Lorentzkade are of general interest because of cultural and architectural-historical as well as typological value because of the internally preserved intact design in the architectural style of the Delft School, as characteristic work in the oeuvre of A.J. Kropholler and H.A. from Oerle. From an urban point of view, the terraced houses are important because of the functional and spatial relationship with St. Peter's Church and presbytery and the iconic location on the Lorentzkade. "Monument Lorentzkade 20 (monument number 515069).

It is a very nice and spacious house with 5 possibly even 6 bedrooms (attic) divided over 4 floors. From the outside you do not realize how much space the house offers. This house has several authentic details including original wall tiles in the vestibule, authentic stone fireplaces, stained glass windows, high ceilings, a bay window in the living room and panel doors on all floors.

For a good first impression, take a look at the extensive photo series, the 360-degree photos, the well-arranged floor plans (2- and 3-dimensional) with a virtual tour or the professional film underneath:Layout:
Ground floor:
Before we go inside, we point out the fantastic location at the front. This house is an extension of the 'Stadsmolensloot' which opens onto the Zoeterwoudsesingel. You look out over the water and the front park. A very lively and green location. The front garden is spacious and offers sufficient distance to the public road for privacy in the living room. The front garden is located on the Northeast so you can enjoy the first cup of coffee in the morning sun in your front yard. Through the front door you can enter the vestibule with an authentic 'swing door'. Nice detail is the octagonal hall that welcomes you. A spacious hall that houses a toilet room + large storage cupboard and provides access to the living room and kitchen.
First of all the living room. Directly upon entering the living room we noticed 2 things immediately. 1. the many light that came to meet us through the high windows and doors to the backyard. 2. the beautiful original marble fireplaces. Every chimney in this house is still present and very tasteful, read: richly executed with marble in combination with solid stone. Very, very beautiful. The living room also has a spacious bay window that overlooks the Lorentzkade.
At the rear doors to the very sunny and neatly maintained backyard (SW).

Following a simple closed kitchen with a solid stainless steel worktop, a freestanding gas cooker with mechanical extractor, freestanding fridge (table model) and lots of storage space. From the kitchen you can reach the garden.

The garden is a true delight for the real sun lover. Although the sun rises in the morning at the front, it does not take long before the sun stays in the back garden all day long. A wonderful place. Not only in terms of sun position but also in terms of privacy. Because the buildings are also called the 'Kropholler Triangle', there are no direct neighbors behind them. In addition, the backyard borders the large garden of the church / presbytery. This makes you look very nice on a lot of green. 1 of the better spots in the triangle!
An additional advantage is also having a back. This makes it very easy to reach the storage room in the backyard via the 'gate'.

We're going back in again:
The beautiful staircase already invited you to enter. Now it is allowed. This staircase is so gracefully built that it is just fun to walk upstairs. Take a good look at how beautifully the steps are fixed in the round wall. Very stylish! The nice thing about this architecture is that the stairs partially run to the neighbors. This has given a playful but also very spatial interpretation to the stair party. The octagonal landing with toilet area provides access to three bedrooms and a bathroom. We go from front to back. First, the spacious separate toilet area on the right. So not in the bathroom we often see in the thirties houses. Another beautiful solution from this architect. Then the first smallest bedroom. Also often called the cabinet. A nice room as a work / study room. Do not look too often outside, because your gaze is always different from the beautiful green and water feature on the front.
Next to this room is the 1st of the 2 large rooms on this floor. This room has a large window that also overlooks the park and waterway at the front. The beautiful authentic mantelpiece provides the charm and practical spacious closet for plenty of storage space.

At the rear is an image of the large room at the front. Just as big and also equipped with a closet and beautiful fireplace. But this room also has an access to a balcony of approx 3m2 that is located on the sunny southwest. Ideal to dry the laundry or to sunbathe with more privacy. From this room and indoor balcony a very nice view over the back gardens of the houses at the Zeemanlaan and garden of the presbytery. Green, green, sun and above all a lot of peace.

Finally, there is another bathroom on this floor. The not-too-large but certainly well-practical bathroom has room for a spacious shower, a large sink and a space for a washing machine with possibly a dryer on top. Several local residents have chosen to move this bathroom into the main bedroom and to create a 2nd spacious bathroom on the 2nd floor. We are happy to explain the possibilities.

Via a fixed staircase you can reach the 2nd floor. Again a large space that is divided into 3 spacious rooms. The first smallest room is located in the left corner. This laundry / storage room houses the renewed c.v. boiler from 2015/2016. In the same year of installing the new boiler, a very large part of the installation was also renewed. You no longer have to make these costs. On the other hand, there was a leak afterwards, the traces of which are still visible. See the attached building inspection report from Vereniging Eigen Huis for the details and included costs to repair this.

The 4th bedroom is located at the rear and has a large dormer. Also from this room again a beautiful view over the back gardens. At the front is the 5th bedroom. This is currently not in use as such but due to its size or location it is ideal as the 5th bedroom.

Or would you rather opt for a new layout that also creates a second bathroom? Many neighbors who live in the same house have already preceded you in terms of plans. The same neighbors also opted to involve the generous attic space with a net floor area of ??no less than 16m2 in the living space. A complete bedroom can be created with ease by installing a staircase and two Velux windows.

You can already see it. We are very enthusiastic about this beautiful spacious family home. But not only that. The location is also sublime. A lot of peace, greenery, sun and water at the edge of the center of Leiden. The city cosiness within walking distance and nature in the front and back garden. Need more?

Particularities:
- National monument, including possible subsidies and tax benefits for maintenance
- Part of the monumental 'Kropholler triangle'
- Designed in 1935, realized in 1938
- The district is a protected cityscape
- The Finnish school on the other side of the Lorentzkade is a municipal monument
- Many authentic details of heat and functionality of 'the Delft school' have been very well preserved
- Sunshade ground floor back
- Painting outside in well-kept condition
- Parking for permit holders (permit approx. € 50, - per year, no waiting list)
- Delivery in consultation

What else you need to know ...
- There are no less than 3 elementary schools (St. Joseph School, the Lorentz School, the Roomburg Primary School) and 2 secondary schools (Stedelijk Gymnasium and the Bonaventura College).
- The very popular Burgemeesterswijk is within walking distance of various sports complexes including: hockey, tennis, korfball etc. But also a train station (Lammenschans) and childcare are nearby. By car you are quickly on the way to major cities via highways A4 and A44 and within 20 minutes you are on the coast.
- Just 10 minutes walk from the city center of Leiden with various restaurants, cafes, cinemas, museums and shops for daily shopping;
- Parking? No problem! That can be done just in front of the door by means of a parking permit. The costs for a permit are € 50 per year. A second or third car? That is also possible! You also pay € 50 per year for this.
- All shops, also for daily shopping can be reached within walking and cycling distance.

Remaining:
- The Seller recently commissioned a Bouwtechnisch Keurings Report from Vereniging Eigen Huis to provide insight into the well-maintained (but at a number of points directly advisable) maintenance state of this property. This report is present and transparent during viewings;
- Real video (so no stitched photos) via Funda!
- Virtual tour of the house with the help of 2- & 3-dimensional drawings on Funda (these drawings give you a better idea of how beautiful this beautiful home is located and situated).
- Clear 360 degree photos for an extensive 'top to toe' image of this house.
- Age clause (the home is older than 60 years) and materials clause apply.

Other questions? Feel free to call our office. We are happy to serve you! Copyright © LEK® beëdigd makelaars & taxateurs 2013-2019
Kenmerken
Overdracht Status : Verkocht Vraagprijs : € 598.000,- k.k. Aanvaarding : In overleg Bouwvorm Soort object : Woonhuis Soort woning : Herenhuis Type woning : Tussenwoning Kwaliteit woning : Normaal Subtype woning : Repeterend permanent Bouwjaar : 1938 Bouwvorm : Bestaande bouw Ligging : Aan rustige weg, in woonwijk, vrij uitzicht, beschutte ligging en aan vaarwater Indeling Woonoppervlakte : 152 m² Perceeloppervlakte : 150 m² Gebouwgebonden buitenruimte : 2 m² Overige inpandige ruimte : 17 m² Externe bergruimte : 9 m² Inhoud : 614 m³ Aantal kamers : 9 Aantal slaapkamers : 6 Aantal woonlagen : 4 woonlagen Energie Isolatie : Gedeeltelijk dubbel glas Warmwater : C.v.-ketel Verwarming : C.v.-ketel, mogelijkheid voor open haard, gashaard C.V.-Ketel : Nefit topline hr (gas combiketel uit 2016, eigendom) Buitenruimte Tuin : Achtertuin, voortuin Hoofdtuin : Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin : 59 m² (9.9 m bij 6.0 m) Ligging hoofdtuin : Zuidwest Achterom : Ja Kwaliteit tuin : Verzorgd Bergruimte Schuur / Berging : Vrijstaand steen Voorzieningen : Voorzien van elektra Parkeergelegenheid Garage : Geen garage Parkeerfaciliteiten : Parkeervergunningen Dak Soort dak : Zadeldak Overig Permanente bewoning : Ja Bijzonderheden : Monument, gedeeltelijk gestoffeerd, beschermd stads- of dorpsgezicht Onderhoud binnen : Goed Onderhoud buiten : Goed Keurmerken : Bouwkundige keuring Huidig gebruik : Woonruimte Huidige bestemming : Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen : Mechanische ventilatie, tv kabel, buitenzonwering, rookkanaal, dakraam Kadastrale gegevens Gemeente : Leiden Sectie : M Perceelnummer : 5811 Oppervlakte : 150 m² Eigendomssituatie : Volle eigendom
Locatie
Verkoper vertelt over
Copyright © LEK® beëdigd makelaars & taxateurs 2013-2019 |contactgegevens|voorwaarden|privacy|disclaimer