Rapenburg 98 / 98A

LEIDEN

€ 819.000,- k.k.
Terug naar overzicht
Omschrijving
English translation below
'HET MOOISTE UITZICHT VAN HET RAPENBURG' 

Recht voor ons uitkijkend op de geliefde 'Vliet' kunnen wij vol trots zeggen dat dit woonhuis echt het mooiste uitzicht heeft van alle huizen op het Rapenburg! Vanuit elke etage is er ver uitzicht op deze gracht. Dat komt mede doordat doelbewust op dit brede stukje van het Rapenburg (direct voor het huis) geen auto's geparkeerd kunnen worden, waardoor het onbelemmerde uitzicht op het water van het Rapenburg en van de Vliet gewaarborgd is. Zoals de eigenaars zelf omschrijven: "365 dagen per jaar genieten we van het vele licht en het uitzicht. Vanaf het moment dat de zon opkomt totdat hij weer ondergaat straalt de zon ons huis binnen. Het is gewoonweg een heerlijk huis.” 

Waarom dan verkopen? De eigenaars doen dat met pijn in hun hart. Ze kregen de mogelijkheid om niet ver van hun geliefde plekje een begane-grond-appartement te kopen. Zo’n kans is schaars in de binnenstad. Nadat zij die met beide handen aangrepen, besloten ze hun favoriete huis te gaan verkopen via ons. Hopelijk gaan we u hier heel blij mee maken. 

Dit woonhuis is voor meerdere doeleinden geschikt. Doordat het over twee huisnummers beschikt en ook afzonderlijk is ingericht, is het uitermate geschikt voor dubbele bewoning Mogelijk heeft u opgroeiende of in Leiden studerende kinderen die u een eigen ruimte wilt geven? Alle voorzieningen zoals een keuken, badkamer, toilet en zelfs een royaal souterrain zijn aanwezig om hen ongestoord woongenot te bieden. Droomt u over een Bed & Breakfast te beginnen? U kunt er wel vanuit gaan dagelijks volgeboekt te zijn. Wie wil hier nu niet overnachten? Of 'zonder teveel rompslomp' kunt u de benedenwoning gewoon verhuren en gaat u lekker zelf op de bovenste 3 etages genieten van de reuring van het Rapenburg en het prachtige uitzicht! Volop keus, dus!

Doordat de eigenaars snel moesten beslissen om het begane-grond-appartement te kopen en vrijwel terstond af te nemen, zullen ze geen plezier te beleven aan de binnenkort “te vernieuwen” stoep aan de voorzijde. Op dit moment vertoont deze de “tand des tijds”. De nagelaten sporen ervan waren voor hen onacceptabel en daarom hebben zij na overleg met de gemeente en Erfgoed Leiden besloten de gehele stoep terug te brengen in de authentieke staat, zoals die halverwege de 19e eeuw eruit heeft gezien. Deze werkzaamheden starten eind maart 2019. U koopt dan ook een heel mooi monumentaal huis, met een voorname hardstenen stoep, voorzien van fraaie smeedijzeren stangen en meerdere stoeppalen.
Ziet u zichzelf hier al zitten? In het zonnetje, terwijl de boten voorbij varen. 

Bekijk alvast voor een goede eerste indruk van de straat en het huis de uitgebreide fotoreeks, de 360 graden foto's, de overzichtelijke plattegronden (2- en 3- dimensionaal) met virtuele tour of de professionele film hieronder:Indeling 
Via een tweetal voordeuren is het woonhuis te betreden. De linker voordeur geeft toegang tot het begane-grond-appartement, de rechterdeur tot de hal met trapopgang naar het boven-appartement. Het begane-grond-appartement kan ook via deze en een tussendeur worden binnengegaan. Wij gaan door deze verbindingsdeur, zoals ook de bewoners (verkopers) dat gewoon zijn te doen. Direct valt het vele licht op dat door de hoge ramen binnendringt. Prachtig! Maar ook de zeer goede staat waarin dit huis verkeert en de vele authentieke details die bewaard zijn gebleven zullen de liefhebber beslist niet ontgaan. Het zien van de marmeren vloer, de ossenrode authentieke balken met sleutelstukken, de originele en-suite-separatie naar de opkamer, en nog heel veel meer, nodigt uit geraakt te worden. 

De 'opkamer' heeft sinds november 2017 een geheel nieuwe luxe keuken, voorzien van alle gewenste apparatuur. Eenzelfde keuken is overigens ook in het boven-appartement geplaatst. Naast de keuken bevindt zich de trap naar het souterrain. Daarover straks meer. We nemen eerst de deur naar de met glazen panelen overdekte binnenplaats. Deze vormt een mooie en sfeervolle ruimte, die weer leidt naar een comfortabele toiletruimte met badkamer waardoor hier eenvoudig een slaapkamer-en-suite kan worden verwezenlijkt. Daar is aan gedacht. 

Via de deur naast de keuken dalen wij een stalen spiltrap af naar het souterrain. Hier bevindt zich iets heel bijzonders! Namelijk de overkluisde 'Donkere Gracht'. Uit de oude kaart van Leiden, die in de fotoreeks is opgenomen, kunt u, als u heel goed kijkt, zien dat er in de 18e eeuw op deze plek een gracht liep met een brug naar de overkant van het Rapenburg. Ook op de kadastrale kaart kunt u enigszins zien hoe deze gracht ooit gelopen heeft. Bestudeert u de foto’s aandachtig, dan ontdekt u aan de Rapenburg-zijde, voor het huis, zelfs nog een dichtgemetselde toog in de kademuur. Dit alles duidt erop dat hier vroeger een gracht liep. Deze gracht is reeds lang niet meer actief en staat ook niet meer in open verbinding met het Rapenburg. Maar delen van de oude gemetselde overkluizing zijn er nog wel en dienen in stand te worden gehouden. Na goedkeuring van Erfgoed Leiden en het verkrijgen van de benodigde gemeentelijke vergunningen, werd in 2001 de het gehele souterrain vakkundig gerestaureerd. Tegelijkertijd werden spiegelkolommen tussen verticale stalen binten tegen de achterwand geplaatst, die de spectaculaire en gerestaureerde overkluizing accentueren. Hierdoor is er een zeer fraaie studeer- annex slaapkamer gecreëerd met een naastgelegen ruime bergruimte. 

Gelet op de afwerking en grootte van de studeer-annex slaapkamer, is ervoor gekozen 16m2 in de totale woonoppervlakte mee te rekenen. 'Officieel' mag deze oppervlakte niet als woonruimte meetellen aangezien er geen daglicht toetreding is en de ruimte 1,93m hoog is in plaats van de vereiste hoogte van 2,0 meter. Maar deze ruimte is goed bereikbaar via een vaste trap, is zeer goed onderhouden, is voorzien van centrale verwarming en heeft diverse malen dienst gedaan als logeerkamer. De gasten waren dol enthousiast! Mede daarom hebben wij de bewuste kamer toch als woonoppervlakte meegenomen. 

De grote bergruimte is ideaal. Ruim, praktisch en goed bereikbaar. In de bergruimte bevindt zich een aansluiting voor een wasmachine en een droger. Een krachtige, maar stille, afzuiger zorgt voor een ideale luchtgesteldheid. 

Nu weer naar boven. Vanuit de hal leidt een vaste eikenhouten (bordes)trap naar het boven-appartement. Indien u ervoor kiest om het beneden-appartement separaat te verhuren, hoeft u alleen de tussendeur op slot te doen en de huurders de sleutels voor de linker-voordeur te overhandigen. De rechtervoordeur wordt dan uitsluitend bestemd voor de bovenwoning. Wie de eerste etage betreedt wordt telkens weer verrast door het fenomenale uitzicht op de grachten, dat altijd boeit. En altijd is er die o zo gezellige drukte, die het Rapenburg zo kenmerkt, reuring en nooit saai. De woonkamer biedt veel privacy en laat door de grote ramen aan zowel de voor- als achterzijde opvallend veel licht toe. Aan de zonnige voorkant (de grachtenzijde) bevindt zich het zitkamergedeelte en aan de achterzijde de eetkamer met keuken, die gelijktijdig (in 2017) met de keuken op de begane grond in eenzelfde uitvoering werd geplaatst. De authentieke schuiframen, het prachtige originele balkenplafond, de houten vloerdelen en de ambachtelijk vormgegeven eiken spiltrap voegen in belangrijke mate toe aan deze bijzonder sfeervolle en zonnige ruimte.

Via deze eikenhouten trap is de tweede etage te bereiken alwaar via de overloop twee slaapkamers en een badkamer te betreden zijn. Eén slaapkamer bevindt zich aan de achterzijde. Deze fungeert momenteel als garderoberuimte, maar is ruim genoeg voor het plaatsen van een tweepersoonsbed en een kast. De kamer is heerlijk rustig gelegen. De (tweede) badkamer is praktisch ingericht en beschikt over een ligbad met vaste doucheplek, een tweede toilet en een wastafelmeubel. Aansluitend, en aan de voorzijde gelegen, is de grote hoofdslaapkamer. Een bijzonder sfeervolle slaapkamer. Deze kamer is zo leuk dat je eigenlijk gewoon nooit meer uit bed wilt! De ronde sporenkap is gecombineerd met zware eiken dakspanten waartussen het in klassiek krijtgroen geschilderde plafond is bevestigd. Dat is weer gecombineerd met eveneens in authentiek groen geschilderde vloerbinten, waardoor een heel sfeervol geheel bestaat. Het uitzicht is daarbij de kers op de taart. Hier stapt u elke ochtend blij uit uw bed. 

Tot slot is via een vlizotrap de royale zolder te betreden. Deze biedt heel veel ruimte voor uw spullen maar is ook zeer praktisch. Hier bevinden zich de aansluitingen voor een wasmachine en een droger. Ook de cv-ketel is hier geplaatst. Mocht u een extra slaapkamer overwegen, dan zijn hier mogelijkheden. Er is daglicht toetreding via een raam aan de achterzijde. 

Wij zijn zeer enthousiast over dit woonhuis, dat multifunctioneel kan worden aangewend. Het verkeert in zeer goede staat van onderhoud. Het stoepje wordt weer helemaal teruggebracht in de originele staat (voor rekening van de verkopers). En dan dat uitzicht! Onbetaalbaar! Maar nu te koop. Kom gerust langs voor een bezichtiging. Wij ontvangen u graag. 

Wat maakt dit huis nog meer zo bijzonder?
De woning ligt centraal in het historische en sfeervolle centrum van de stad. Dichtbij zijn het Van der Werfpark en de prachtige tuinen van de Hortus Botanicus. Alles, maar dan ook echt alles wat de Leidse binnenstad te bieden heeft, bevindt zich op loopafstand. Daaronder bevinden zich ook de winkels en de supermarkten. 

De woning dateert uit ca. 1850, maar in de loop der tijd hebben diverse verbouwingen, restauraties en verbeteringen plaatsgehad. In 2000 kochten de huidige eigenaren het huis van een restauratiearchitect, die het in 1984 met heel veel liefde voor oorspronkelijkheid en detail liet restaureren. De verkopers hebben een gedetailleerd overzicht gemaakt van de werkzaamheden welke vanaf die tijd zijn uitgevoerd. Dit overzicht is inzichtelijk tijdens de bezichtigingen. 

Het Rapenburg ligt zeer gunstig in de Leidse binnenstad met de Schouwburg en de Stadsgehoorzaal, de restaurants en (grand)cafés, de bioscopen en musea alle op loopafstand. Ook het Centraal Station Leiden is niet ver weg (5 minuten fietsafstand); dat geldt tevens voor diverse sportaccommodaties en de uitvalswegen naar A4, A44 en N11. 

Parkeren? 
Geen probleem! Rechts en links voor de deur zijn parkeerplaatsen. Pal voor de deur zijn geen parkeerplaatsen (we noemden dat al in het kader van het onbelemmerde uitzicht). Wel kunt u er kort – ongestoord – korte tijd parkeren. Het is er dusdanig breed dat auto’s eenvoudig uw auto kunnen passeren. Dit is een belangrijk parkeervoordeel, dat elders te Rapenburg niet bestaat. Ideaal bij het in en uitladen van koffers, spullen en andere materialen. Maar ook handig bij het voor de deur afzetten van passagiers. 

De kosten van parkeren met vergunning vallen reuze mee: 
U betaalt slechts € 42,- per kwartaal. Een vergunning voor een tweede auto is ook verkrijgbaar, maar kost € 84,- per kwartaal. Beide vergunningen geven u het recht overal in de gehele stad te parkeren. 

Kentekenparkeren bezoekers 
Voor een schijntje kunt u bij de gemeente (digitaal) tijd inkopen, die u kunt gebruiken om bezoekers op uw geringe kosten (circa euro 0,60 per uur) in de stad te laten parkeren. U geeft de begin- en de verwachte eindtijd in, evenals het kenteken van de auto van de bezoeker. Vertrekt de bezoeker, dan zet u de tijd stil. Blijft de bezoeker langer dan verwacht, dan verzet u eenvoudig de tijd naar een later tijdstip. 

Gemeentelijk monument 
De woning is aangewezen als gemeentelijk monument. Nieuwsgierig naar wat dit inhoudt en wat daarvan de verplichtingen zijn? Vraag het de makelaar. Hij zal u hier uitgebreid over informeren.

Overig: 
- Bouwjaar circa 1850, perceeloppervlakte: 48m², woonoppervlakte: ca. 130m² (conform NEN: 114m2 maar met een gedeelte van het souterrain meegerekend 130m2), inhoud: ca. 361m³. 
- Er is recent (januari 2019) een onafhankelijk Bouwtechnisch Keuringsrapport van Vereniging Eigen Huis uitgevoerd om inzicht te geven in de (zeer goede) onderhoudsstaat van deze woning. Dit rapport is in te zien tijdens bezichtigingen. 
- Echte video (dus geen aan elkaar geplakte foto's) via Funda! - 2 & 3-dimensionale tekeningen op Funda. Deze tekeningen geven u een beter beeld van hoe fraai deze prachtige woning ingedeeld is. 
- en niet te vergeten: overzichtelijke 360 graden foto's gecombineerd met een virtuele tour om u nog een uitgebreider beeld van deze woning te geven. 
- Gezien het oorspronkelijke bouwjaar is de ouderdomsclausule en materialenclausule van toepassing. 

Overige vragen? Bel gerust! Wij zijn u graag van dienst.
'THE MOST BEAUTIFUL VIEW OF THE RAPENBURG'

Right looking at the beloved 'Vliet' we can proudly say that this house really has the best view of all houses on the Rapenburg! From every floor there is a distant view over the water of the Vliet. This is partly due to the fact that no cars can be parked deliberately on this part of the Rapenburg to guarantee the view from and to the Vliet. As the vendors themselves describe: "Enjoy the many light and the view 365 days a year." From the moment the sun rises until the weather sets, the sun shines inside this house, just a lovely house ".

Why sell? The salesmen do that with pain in their hearts. They got a great opportunity to buy a ground floor apartment not far from their beloved spot. And that is scarce in the city center. So they now have to sell their favorite home. Hopefully they will make you very happy with this.

This house is suitable for many purposes. Because it has two house numbers and therefore also (partly) furnished. Is it extremely suitable to use for double residential purposes. Do you have growing children that you want to give your own space? All facilities such as an extra kitchen, bathroom, toilet and spacious basement space are available to let them go their way. Are you dreaming of starting your own Bed & Breakfast? You can count on fully booked 365 days per year. Who would not want to stay here now?
Or just 'without too much hassle' rent the ground floor and enjoy yourself on the top floor of the Rapenburg reign and the beautiful view!

Plenty of choice! You have the honor.

Because the vendors had to decide quickly to buy their dream ground floor apartment, they had no opportunity to enjoy the beautiful 'yet to be renewed' authentic pavement at the front. At this moment the pavement is not at its best. The 'tooth of time' has left its mark. That was a thorn in the side for the vendors and that is why they came to an agreement with the municipality & Heritage Leiden to renew the entire sidewalk to the authentic state as it looked in the mid-19th century. These activities start at the end of March 2019. You are therefore purchasing a very beautiful monumental house with a beautifully restored pavement of original stone. Do you see yourself already here?

For a good first impression of the street and the house, take a look at the extensive photo series, the 360-degree photos, the well-arranged floor plans (2- and 3-dimensional) with a virtual tour or the professional film on Funda.

Layout:
The house can be accessed via two front doors. The left front door gives access to the ground floor apartment and the right door gives access to the hall with stairs to the upper house. The ground floor is also accessible via the hall - through a connecting door. We take this door.
The first thing most likely everyone will notice when you are in the house is the many light that comes through the high windows. Magnificent! But not only that. The very good condition in which this house is located and the many authentic details that have been preserved, certainly melt the hearts of many lovers. Actually too much to mention. The marble floor, the authentic beams with key pieces, the original en-suite separation to the upstairs room, and much more. Seeing yourself is really falling in love.

The 'upstairs room' offers space for a completely renewed (in 2017) placed luxury kitchen that is equipped with every conceivable equipment. The same kitchen is also placed on the first floor. Right next to the kitchen is the staircase to the basement. More about that later. We first take the door to the covered courtyard. This old courtyard is skilfully covered with glass. This creates a beautiful heated room that provides access to the renovated toilet room with adjacent bathroom. Everything has been thought of and there is a lot of comfort.

Through the door next to the kitchen we descend with a steel 'pivot' staircase to the basement. Here is something very special! Namely a covered 'Dark Gracht' From the old map of Leiden - which is included in the series - you can see if you look very well in the 18th century on this spot a canal with a bridge to the other side of the Rapenburg. On the cadastral map you can also see a bit about how this canal has ever walked. If you look even further at the photos, you will see that there is even a round of bricked-up bar in the quay wall on the Rapenburg side. All this indicates that a canal used to run here. This canal is no longer active and is no longer in open connection with the Rapenburg. But the old masonry wall is still there and needs to be maintained. The current owner has done this dutifully and in 2011 in consultation with Erfgoed Leiden and with the necessary permits the entire basement was restored. This has created a very nice study / bedroom with an adjacent spacious storage space.

In order to avoid any misunderstandings, we have chosen to add approx. 16m2 to the total living space in view of the finish and size of the study / annex bedroom. 'Officially' this may not be counted as living space as there is no daylight entry and the space is 1.93m high instead of the required 2.0 meter. But this space is easily accessible via a staircase, is very well maintained and has served several times as a guest room. The guests were very enthusiastic! Partly because of this we have taken it as living space.

The large storage space is ideal. Spacious, practical and easily accessible. In the storage room is a connection for a washing machine and a dryer.

Now up again.
Through the hall you can reach the 1st floor with a fixed (platform) staircase. If you choose to rent it separately separately below, you only have to lock the connecting door and have the left front door for the apartment used by the tenants. The right front door is then for the upstairs apartment. On the 1st floor, everyone is always a bit quiet when they are upstairs. That view is phenomenal and never bored! Always running and looking at the, according to many, the most pleasant canal in Leiden: the Vliet. The living room offers a lot of privacy and the large windows on both the front and rear lots of light. At the front is a very cozy sitting room to create and at the rear is the dining room with kitchen setup. This kitchen is the same as the kitchen on the ground floor and also renewed in 2017. The great cooking enthusiast can certainly go with this luxury kitchen. The authentic sliding windows open in the summer, the beautiful original beamed ceiling, the wooden floorboards and beautifully designed oak 'spindle' staircase give this floor plenty of atmosphere.

Via this staircase you can reach the 2nd floor where you can enter two bedrooms and a bathroom via the landing. The 1st bedroom is located at the rear. Currently this room functions as a wardrobe space but is spacious enough to accommodate a large double bed and cupboard. A lovely quiet room that looks out at the back of the courtyard of the neighbors behind. Then the (2nd) bathroom can be reached via the landing. This practically furnished bathroom has a lovely bath with fixed shower area, a second toilet and a large washbasin.
Next is the large master bedroom located at the front. A very cozy bedroom. This room is so nice that you just never want to get out of bed again! The round track cap combined with heavy oak roof trusses. This, in turn, is combined with the ceiling painted in a classic, light chalk green color with equally green painted floor ribbons. Very atmospheric. The icing on the cake then again that view. Here you will be happy every day when you get up (and do not want to get out of bed anymore ;-).

Finally, the spacious attic can be entered via a loft ladder. This attic offers a lot of space for your belongings but is also very practical. Here are the connections for a washing machine and a dryer. The central heating. boiler is also placed here. Would you prefer an extra bedroom? Then this is quite easy to realize. There is daylight entry through a large rear window.

We are very enthusiastic about this multi-functional residence. It is in very good condition. The pavement is completely restored in its original state at the expense of the seller. And then that view. Unaffordable! But now for sale. Feel free to come along for a viewing. We are happy to receive you.

We are very enthusiastic about this multi-functional residence. It is in very good condition. The pavement is completely restored in its original state at the expense of the seller. And then that view. Unaffordable! But now for sale. Feel free to come along for a viewing. We are happy to see you.

What makes this house even more special?
- The house is located in the attractive center but is located near the cozy van der Werfpark as well as the beautiful gardens of the Hortus Botanicus. A wonderful place to lie in the shade of the monumental trees in the grass and see the boats in the Singel pass by. Everything but then really everything that Leiden has to offer you, is within walking distance of this house.
- This beautiful house originally dates from around 1850 but has experienced various renovations throughout the centuries. The house has recently (from 2001) been modernized on various fronts. You should, for example, consider largely replacing some windows or window parts, various gutters, electrical / plumbing and painting. The seller has made a detailed overview of the work that has been carried out since 2001. This overview is clear during the viewings.
- The Rapenburg is very conveniently located in the center of Leiden (Schouwburg, Stadsgehoorzaal, restaurants, cafés, cinemas, museums around the corner), Leiden Central Station (5 minutes by bike), various sports facilities and the A4, A44 and N11 roads;
- Parking? No problem! This can be done right outside the door and costs you only € 42 per quarter. A 2nd car? Can also! The costs of a second permit are € 84 per quarter. With both permits, you can now park in the entire city.
- All shops, also for daily shopping can be reached within walking distance.
- The house has been designated as a municipal monument. Curious about what this means and what the obligations are? Ask the broker. He can tell you all about it.

Remaining:
- Year of construction circa 1850, plot area: 48m², living area: approx 130m² (in accordance with NEN: 114m2 but with a part of the basement including 130m2), capacity: approx. 361m³.
- An independent Bouwtechnisch Keurings Report from Vereniging Eigen Huis has recently been commissioned (January 2019) to provide insight into the (very good) maintenance status of this property. This report is available and can be viewed during viewings.
- Real video (so no stitched photos) via Funda!
- 2 & 3 dimensional drawings on Funda. These drawings give you a better idea of ??how beautifully this beautiful home is divided.
- and last but not least ... well-organized 360 degree photos combined with a virtual tour to give you a more comprehensive view of this property;
- In view of the original year of construction, the age clause and material clause apply.

Other questions? Call us! We are happy to show you the property.
Copyright © LEK® beëdigd makelaars & taxateurs 2013-2019
Kenmerken
Overdracht Status : Verkocht Vraagprijs : € 819.000,- k.k. Aanvaarding : In overleg Bouwvorm Soort object : Woonhuis Soort woning : Grachtenpand Type woning : Tussenwoning Kwaliteit woning : Normaal Subtype woning : Niet-repeterend permanent Bouwjaar : 1850 Bouwvorm : Bestaande bouw Ligging : Aan water, aan rustige weg, in centrum, in woonwijk, vrij uitzicht, beschutte ligging en aan vaarwater Indeling Woonoppervlakte : 130 m² Perceeloppervlakte : 48 m² Gebouwgebonden buitenruimte : 3 m² Overige inpandige ruimte : 14 m² Inhoud : 361 m³ Aantal kamers : 7 Aantal slaapkamers : 3 Aantal woonlagen : 4 woonlagen en een kelder Energie Isolatie : Vloerisolatie, gedeeltelijk dubbel glas en voorzetramen Warmwater : C.V.-Ketel en elektrische boiler eigendom Verwarming : C.V.-Ketel C.V.-Ketel : NEFIT Ecomline HR (Gas Combiketel uit 1999, Eigendom) Buitenruimte Tuin : Geen tuin Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten : Betaald parkeren en parkeervergunningen Dak Soort dak : Zadeldak Overig Permanente bewoning : Ja Bijzonderheden : Monumentaal pand, monument, gedeeltelijk gestoffeerd, dubbele bewoning mogelijk en beschermd stads- of dorpsgezicht Onderhoud binnen : Uitstekend Onderhoud buiten : Goed tot uitstekend Keurmerken : Bouwkundige keuring Huidig gebruik : Woonruimte Huidige bestemming : Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen : Mechanische ventilatie, TV kabel Kadastrale gegevens Gemeente : LEIDEN Sectie : G Perceelnummer : 2016 Oppervlakte : 48 m² Eigendomssituatie : Volle eigendom
Locatie
Verkoper vertelt over
Copyright © LEK® beëdigd makelaars & taxateurs 2013-2019 |contactgegevens|voorwaarden|privacy|disclaimer