Mijn favorieten

U wilt een woning laten taxeren?

Mijn bank vraagt om een zogenoemd NWWI rapport? Kunt u dat?
Jazeker! Mijn taxaties worden door alle banken en financierders geaccepteerd!


Als lid van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) ben ik beëdigd als Register Makelaar Taxateur bij de stichting Vastgoedcert. Alle banken en financierders van hypotheken controleren tegenwoordig of de taxateur die u woning heeft getaxeerd, staat ingeschreven in dit kwaliteitsregister. Staat hij daar niet in? Dan is de kans groot dat uw woning opnieuw getaxeerd moet worden met extra kosten als gevolg.
Sinds de diverse affaires omtrent dubieuze financieringen zijn de banken en andere hypotheek verstrekkers zeer kritisch bij het beoordelen en accepteren van taxaties. En terecht!

Waarin zit dan het verschil?
Erkenning, kennis en halfjaarlijkse controle op de vakbekwaamheid. De banken, verzekeraars, overheid en NVM hebben kwaliteitsregels opgesteld waaraan taxaties moeten voldoen. De NVM heeft daar een uitgebreide taxatie module voor ingericht, waar alleen beëdigd makelaars gebruik van mogen maken. Zodoende wordt de waarborg gegarandeerd. Daarnaast hebben banken en verzekeraars een nog zwaarder keuringsinstituut geaccrediteerd die de taxaties van de taxateurs beoordeelt. Dit wordt ook wel een NWWI taxatie genoemd. Een extra waarborg dus! Zo'n extra waarborg is alleen noodzakelijk als de bank daar expliciet om vraagt. De kosten van een NWWI rapport liggen € 42,50 hoger dan een NVM rapport.
 
Wat voor taxaties zijn er?
Er zijn diverse taxaties te onderscheiden. Veelal dient een taxatie ten behoeve van het verkrijgen van een financiering (Hypotheek). Daarnaast kan er voor een aankoop- of verkoopbeslissing vooraf een taxatie wenselijk zijn. Dan weet u gelijk of de aan- of verkoop haalbaar is? Tevens komen taxaties ten behoeve van een boedelscheiding of herbouwwaarde van de woning regelmatig voor.

Kortom:
Wat voor taxatie u ook nodig hebt. U bent bij mij op het juiste adres!
Taxatierapport LEK makelaars & taxateurs