IK: RALPH LEK


Na mijn middelbare school (in Leiden) wist ik wat ik wilde worden. Makelaar! Ik wilde alle huizen van Leiden een keer van binnen gezien hebben. Iedere ochtend als ik vanuit mijn ouderlijk huis over de Hoge Rijndijk, via het Plantsoen, over de Singel, langs de Sterrenwacht, en vervolgens het Noordeinde op reed om naar school te gaan, was ik verliefd! Verliefd op de prachtige oude panden van Leiden. Het moest gewoon gebeuren dat ik daar iets mee ging doen.

Ik kom uit een zeer gezellig gezin met 2 oudere zussen. Mijn vader had zijn eigen transportbedrijf en in de vakanties ging ik als kleine jongen graag met hem mee naar het Van Gend & Loos terrein aan de Haagweg in Leiden (thans bekend als het Stadsparkeerplan terrein). Aldaar laadden wij de pakketten in de vrachtauto om vervolgens weer te lossen bij de particulieren en bedrijven in de stad. Zo heb ik al op vroege leeftijd de stad 'echt' leren kennen. Circa 25 jaar later kan ik nog feilloos de ritten herinneren die ik samen met mijn vader reed. Hoe trots was hij dan ook toen ik vertelde dat ik op de hoek van het 'oude Van Gend & Loos terrein' mijn eigen makelaarskantoor ging starten. Het leek er de eerste dag op, toen ik aan het werk ging, dat mijn vader en ik weer als vanouds de stad in gingen. Heerlijk!

Na mijn opleiding aan de Hogeschool van Groningen (Vastgoed & Makelaardij) wist ik niet hoe snel ik weer terug moest naar Leiden. Inmiddels is dat alweer bijna 10 jaar geleden en heb ik in de tussentijd voor een tweetal gerenommeerde makelaarskantoren (Graal makelaardij en Wilbrink & van der Vlugt makelaars) gewerkt. In de tussentijd heb ik al mijn praktijk diploma's gehaald en ben beëdigd als makelaar en taxateur. Mijn lang gekoesterde wens kon in vervulling gaan. Een eigen makelaarskantoor en alle huizen van Leiden minimaal 1x  (van binnen) zien!

Ik heb geleerd dat succesvol makelen alleen bereikt wordt wanneer er echte aandacht is voor de klant en de gegeven opdracht. Dit bereik je alleen door een persoonlijke aanpak. Kreten als '20 jaar ervaring' en 'wij hebben alles in huis..' dekken naar mijn mening geen lading. Ik geloof dat wij steeds meer kleinere specialistische en persoonlijke makelaarskantoren gaan zien die terug gaan naar waar het om draait: het weer centraal stellen van de woning en de klant! Mijn ervaring is dat de grote bedrijven het drukker hebben met zichzelf en niet met de klant. Zoals Albert Heijn ooit heeft gezegd: "het gaat om de vrouw met de boodschappentas".
Het grote verschil zit 'm in de kleine dingen.                                                                                                                       Linked-in Ralph Lek 

                           
Hieronder ziet u enkele artikelen die over mij of mijn bedrijf verschenen zijn in de lokale media.
Ralph Lek in het Leids Nieuwsblad Raambord LEK Makelaars in Leidsch Dagblad Goed gezien in Algemeen Dagblad
Leids Nieuwsblad, november 2011 Leidsch Dagblad september 2011 Algemeen Dagblad maart 2013
(klik op de afbeelding om het artikel in het groot te lezen)
Copyright © LEK® beëdigd makelaars & taxateurs 2013-2019 |contactgegevens|voorwaarden|privacy|disclaimer