Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Dorpsstraat 77 -A in Oegstgeest 2343 AZ

Dorpsstraat 77 -A

2343 AZ Oegstgeest
Vraagprijs € 939.000,- k.k.

Omschrijving

'KLEIN PARADIJS TE KOOP'

Op 5 december 1999 verrichte pastoor Schlatmann de huiszegening en naamgeving van deze buitenplaats. Notaris Kroeks uit Leiden heeft vervolgens een prachtige handgeschreven akte opgemaakt om deze unieke gebeurtenis te vereeuwigen. Buitenplaats 'GOEDGEEST' was gesticht!

De geschiedenis van 'Goedgeest' loopt veel verder terug. Om het historisch...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 1926 Woonoppervlakte 200 m² Aantal kamers 10
Lees meer

Omschrijving

'KLEIN PARADIJS TE KOOP'

Op 5 december 1999 verrichte pastoor Schlatmann de huiszegening en naamgeving van deze buitenplaats. Notaris Kroeks uit Leiden heeft vervolgens een prachtige handgeschreven akte opgemaakt om deze unieke gebeurtenis te vereeuwigen. Buitenplaats 'GOEDGEEST' was gesticht!

De geschiedenis van 'Goedgeest' loopt veel verder terug. Om het historisch erfgoed van de bollenteelt in deze omgeving in stand te houden werd in 1926 in opdracht van de heer Petrus van Bourgondië een statige bollenschuur gebouwd met de naam 'de Croces'. Een prachtige vrijstaande bollenschuur omgeven door uitgestrekte bollenvelden en gelegen aan de Pastoorswetering met vrije doorvaart naar de Kagerplassen. Nagenoeg 70 jaar later werd deze bollenschuur kort als pastorie in gebruik genomen om vervolgens rond 2004 - onder architectuur van architectenbureau ID Design - omgetoverd te worden naar een zeer charmante vrijstaande villa waarbij het ruime buitenterrein ontwikkeld werd voor creatief wonen, werken en vooral veel vertier. De doorgang van de Pastoorswetering naar de Kagerplassen heeft de huidige bewoners ongekend veel watersport plezier in de waterrijke omgeving gegeven.

Huize 'Goedgeest' is vanaf de openbare weg nauwelijks te zien. Het ligt verscholen achter de beschermde gevels van de pittoreske en monumentale (oude) Dorpsstraat en is bereikbaar over een eigen grindpad met monumentale poort. Dit prachtig gelegen perceel is ook te bereiken via een 'achterom', namelijk via het woonwijkje "De Groenhoeve". Hier kunt u gemakkelijk uw auto parkeren en middels een ophaalbrug uw tuin betreden. U begrijpt nu vast wel waarom wij deze historische & unieke locatie aanprijzen als 'een klein paradijs'.

Begint uw hart na het zien van de uitgebreide fotoreeks, 360 graden foto's of de echte video hieronder harder te kloppen, kom dan gerust dit prachtige huis in het echt bekijken. Dit unieke huis verdient een liefhebber.Zoals hierboven omschreven is aan mede door de hand van een architect dit zeer fijne & vooral lichte woonhuis ontstaan. De huidige bewoners wilden vooral het vrije buitenleven naar binnen halen en gedurende de 4 seizoenen genieten van het licht en de natuur. Dat is heel goed gelukt! Er gaan maar liefst 12 deuren naar buiten open. Aan het oorspronkelijke uiterlijk van de bollenschuur is weinig veranderd. Vanuit die basis zijn er een tweetal symmetrische ruimtes aangebouwd waarbij vooral gekeken is naar de zicht & lichtlijnen die de bollenschuur zo kenmerkte. Hierdoor is er een hele goed mix ontstaan tussen de originele bouw en hedendaagse architectuur. Zo is er bijvoorbeeld in de keuken gekozen voor een vijftal openslaande deuren daartussenin grote ramen en bovenlichten. Een heerlijke ruimte met gashaard en exclusief ontworpen keuken door Droog Design. De oude brede vloerdelen gecombineerd met de strakke doch klassieke uitstraling van de serre geeft deze ruimte veel karakter. Wij begrijpen daarom dan ook heel goed dat de verkopers aangaven dat dit bijna wel het lekkerste plekje van het huis is. De ruimtes beneden bieden veel mogelijkheden.
Wij beginnen bij het begin, namelijk de voordeur. De entree heeft een hal met meterkast, garderobe en moderne toiletruimte v.v. een doucheruimte. Vervolgens is de zeer ruime woonkamer van maar liefst 82m² te betreden. Het natuurlijke licht straalt u tegemoet. 's-Ochtends via de linkerzijde en vervolgens gedurende de dag door de woonkamer naar de rechterzijde.
Aan de linkerzijde is een eerste slaap-/ studeerkamer gecreëerd dat smaakvol afgesloten kan worden met klassieke in facet geslepen en-suite deuren. De vleugel midden in de kamer is wel het pronkstuk en geeft aan dat er heel veel ruimte in deze woonkamer zit. Zomers heerlijk de deuren openzetten en piano spelen. Lekker doen! Hier heeft u de vrijheid.

De 'speel' woonkamer gaat over via de trap naar de etage (met daaronder veel bergruimte) naar de 2e ruime studeer-/ leeskamer alwaar u zich lekker terug kan trekken bij de houtkachel. Door de gunstige ligging op de zon hoeft u zomers nauwelijks te stoken. In de winter kunt u gebruik maken van de aanwezige c.v. installatie. De huidige bewoners hebben echter de voorkeur voor het stoken van de ruimtes met 2 houtkachels en in de keuken een sfeervolle gaskachel. Aan u de keuze uiteraard maar sfeervol en behaaglijk is het hier zeker. Het daklicht en dakbedekking van deze aanbouw alsook de gehele dakbedekking van de oorspronkelijke bollenschuur wordt op kosten en in opdracht van de huidige bewoners per februari/ maart a.s geheel vernieuwd. Dat zit bij de koopsom inbegrepen. Ze willen het huis graag goed overdoen naar de nieuwe bewoners.

Aansluitend is de riante zit, eet, studeer, tuinkamer te bereiken. We schreven net gekscherend dat de ruimte in de keuken misschien wel het lekkerste plekje van het huis was. Deze ruimte mag er ook zeker zijn. Door wederom de grote ramen, het heerlijke houtkacheltje en het vele licht, uitzicht en privacy kunnen wij ons ook weer heel goed voorstellen dat uw voorkeur misschien wel naar deze ruimte uitgaat. Deze ruimte biedt ook weer heel veel mogelijkheden qua bestemming. Gelukkig mag u het helemaal zelf weten ;-)

Vanuit deze kamer is het grote sfeervolle zonneterras te betreden. Houdt u van heel veel zon & privacy? Hier gaat u nog heel lang heerlijke dagen en avonden beleven. U geniet hier het langst van de zon en ziet u rustig ondergaan.

Het hart van de grote tuinliefhebber gaat hier heel snel kloppen. Het heeft hier vroeger vol heeft gestaan met tulpen en andere bloemen. Het is tenslotte voormalige bollengrond. Er hebben hier voorheen ook enkele 'rol' kassen gestaan waarvan de fundatie in de tuin nog goed zichtbaar is. De huidige bewoners hebben een kersentuin, diverse hardhouten terrassen aangebracht waaronder een groot terras direct aan het water met een jollensteiger. Er is volop ruimte voor een zwembad (uiteraard met de juiste vergunningen). De verkopers kozen zelf voor het 'ruimere sop' en kozen ervoor om tijdens warme dagen de sloep te pakken en de Kagerplassen te gaan verkennen. U hebt de mogelijkheid om aan uw eigen steiger meerdere boten (sloep- of zeil-) aan te meren of via de jollensteiger op de kant te trekken. Momenteel is de monumentale brug in de Dorpsstraat dat over de Pastoorswetering is gebouwd voor auto en vaarverkeer afgesloten. De brug dreigde in te storten. Er zijn vergevorderde plannen om de brug in zijn geheel te vernieuwen. de oude brug blijkt niet meer te herstellen. De plannen en afmetingen van de nieuwe brug zijn bij ons bekend. Mocht u daar meer over willen weten, vraag het ons gerust. Wij laten u de plannen graag zien.

Via de eigen ophaalbrug over de Pastoorswetering komt u op de Groenhoevelaan waar een parkeercirkel is met openbare parkeerplaatsen.

U kunt zich daar ook rustig en ongestoord door de auto met chauffeur laten ophalen en weer thuis brengen. De parkeerplaatsen aan de voorzijde (aan de kant van de Dorpsstraat)  liggen aan de Zoutkeetlaan of bevinden zich op het grote parkeerterrein langs het Oegstgeesterkanaal, waar u via de te restaureren Duikerbrug komt.

In de tuin bevindt zich nog een vrijstaande houten berging alsook een vrijstaand gastenverblijf alsook een vrijstaande atelier.
De houten berging biedt volop plek voor uw tuin- & eventueel watersport spullen. Het gastenverblijf is zomers het plekje waarom 'gevochten' wordt. Het gastenverblijf is voorzien van een groot tweepersoonsbed, een eigen douche en wastafel en beschikt over een airco en een houtkachel. Wellicht wilt u alleen hier al om het huis kopen. Dit is zo'n leuk en charmant plekje! Tot slot bevindt zich naast de poort aan de voorzijde een atelier. Deze ruimte is opgedeeld met een atelier-/ werk-/ bergruimte en aangrenzend (buitenom) is een separate toiletruimte met wasmachine en droger opstelling alsook de in 2008 vernieuwde meterkast te bereiken.

Nu naar boven!
Via de vaste trap vanuit de woonkamer is de overloop van de 1e etage te bereiken. Ook hier valt 1 ding direct op. de vele ramen en het natuurlijke licht dat het huis betreedt. Heel fijn.
Direct bij bovenkomst is de deur naar de eerste (en tevens kleinste) slaapkamer van deze etage te betreden. Thans in gebruik als heerlijke studeer-/ werkkamer maar voldeed volgens de verkopers perfect als knusse kinderkamer. Via de overloop is de tweede (en gelijk ook weer 2x groter dan de de eerste) slaapkamer te bereiken. Deze kamer heeft de beschikking over een tweetal openslaande deuren naar een klein balkon met een prachtig uitzicht over de tuin. Vanuit dit balkon kunt u helemaal lang genieten van de ondergaande zon. Een prachtkamer!
Via de overloop is aansluitend een derde en tevens 4e slaapkamer te bereiken. Beide kamers zijn nagenoeg even groot en bevinden zich naast de eenvoudige badkamer. De badkamer is voorzien van een toilet, een wastafel en klassiek ligbad op pootjes. Tevens is hier ook een opstelling mogelijk voor een wasmachine en een droger.

U merkt waarschijnlijk al aan bovenstaande beschrijving dat wij zeer enthousiast zijn over dit prachtige woonhuis met tuin en alle mogelijkheden dat het biedt. Het is een unieke kans om heel dicht bij de Randstad eenplekje te verwerven dat zoveel privacy biedt in combinatie met de watersport faciliteiten dat de omgeving rijk is. Wij noemen het een 'klein paradijs' Wij hopen dat u dat zo gaat ervaren!

Wat u nog meer moet weten...
- Ideaal woonhuis om wonen met werk te combineren. Creatief centrum. Yoga. Coach aan huis. Deze plek straalt creativiteit uit!
- Nabij de woning bevinden zich diverse goede basisscholen, speelvoorzieningen en diverse sportverenigingen (voetbal, tennis, hockey). Dit woonhuis bevindt zich op nog geen 20 fietsminuten van het centrum van Leiden en binnen enkele minuten bereikt u het sfeervolle dorpshart van Oegstgeest. Alle voorzieningen zijn op fietsafstand.
- De grote uitvalswegen zoals de A44 en de N206 richting de Bollenstreek/ Wassenaar zijn binnen 5 a 10 autominuten te bereiken. Daarnaast is de woning ideaal gelegen ten opzichte van de kust en de Kaag. Binnen enkele minuten vaart u vanuit uw achtertuin naar de Kaag en kunt u ontspannen. Op nog geen 20 minuten kunt u 'binnendoor' naar het strand.
- De bollenschuur is gebouwd in 1926 maar heeft recent in 2004 en 2008 diverse vernieuwingen ondergaan. Daarbij moet u denken aan uitbreiding van de elektra, sanitair, keuken, houtwerk, schilderwerk, installaties, etc.. Verwarming en warm water via een recente (eigen) c.v. ketel/ installatie en geheel vernieuwde riolering.
- De sfeer van het huis en het aangrenzende kleine wijkje zullen u zeker aanstaan!

Overig:
- Verkoper heeft recentelijk een Bouwtechnisch Keuringsrapport van Vereniging Eigen Huis uit laten voeren om inzicht te geven in de (goede) onderhoudsstaat van deze woning. Dit rapport is aanwezig en inzichtelijk tijdens bezichtigingen.
- De woning beschikt over een energielabel A.
- Bij verkoop zal de ouderdomsclausule alsook een materialenclausule worden opgenomen in de koopakte.
- Echte video (dus geen aan elkaar geplakte foto's) via Funda! De echte video geeft u een beter beeld van hoe fraai deze prachtige woning ingedeeld en onderhouden is.
- Virtuele rondleiding door het huis met behulp van 2- & 3-dimensionale tekeningen en 360 graden foto's op Funda. Door middel van het aanklikken van de icoontjes in de 360 graden foto's kunt u uw eigen bezichtigingsroute bepalen!
- Overzichtelijke 360 gradenfoto's voor een uitgebreid 'top tot teen'-beeld van deze woning.

Overige vragen? Bel gerust de makelaar. Ik ben u graag van dienst!
Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 939.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Villa Type woning Vrijstaande woning Kwaliteit woning Normaal Subtype woning Niet-repeterend permanent Bouwjaar 1926 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan water, in woonwijk, vrij uitzicht, beschutte ligging, aan vaarwater en landelijk gelegen Indeling Woonoppervlakte 200 m² Perceeloppervlakte 794 m² Gebouwgebonden buitenruimte 2 m² Externe bergruimte 8 m² Inhoud 607 m³ Aantal kamers 10 Aantal slaapkamers 6 Aantal woonlagen 4 woonlagen Energie Energieklasse A Energie einddatum 27-10-2029 Isolatie Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie en gedeeltelijk dubbel glas Warmwater C.V.-Ketel Verwarming C.V.-Ketel en houtkachel C.V.-Ketel Daalderop combifort HR (Gas Combiketel uit 2007, Eigendom) Buitenruimte Tuin Tuin rondom en zonneterras Hoofdtuin Tuin rondom Achterom Ja Kwaliteit tuin Aangelegd onder architectuur Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand hout Voorzieningen Voorzien van elektra Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Parkeer capaciteit 1 Dak Soort dak Plat dak Toelichting wordt geheel vernieuwd in 2020 Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Monumentaal pand, gedeeltelijk gestoffeerd, dubbele bewoning mogelijk, toegankelijk voor ouderen en toegankelijk voor minder validen Onderhoud binnen Goed Onderhoud buiten Goed Keurmerken Energie prestatie advies Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Mechanische ventilatie Kadastrale gegevens Gemeente OEGSTGEEST Sectie B Perceelnummer 3728 Oppervlakte 794 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Video's

Plattegronden

Dorpsstraat 77 -A in Oegstgeest 2343 AZ Dorpsstraat 77 -A in Oegstgeest 2343 AZ Dorpsstraat 77 -A in Oegstgeest 2343 AZ Dorpsstraat 77 -A in Oegstgeest 2343 AZ

3D Plattegrond

360° Foto's

Route van naar Dorpsstraat 77 -A, 2343 AZ Oegstgeest

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016
U kunt de brochure hier downloaden

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Bieding
Gegevens
Financiële voorwaarden
Voorwaarde bouwtechnische keuring
Aanvullende informatie
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring